India

Onze school hecht veel waarde aan Kunst en Cultuur. We hebben een eigen cultuur coördinator en de groepen bezoeken regelmatig een museum en doen veel aan kunst.

In maart is ieder jaar onze culturele projectmaand. Dan kiezen we voor een land of werelddeel, welke dan volop in de  “picture” staat. Alle groepen zijn deze maand met het land bezig. Dit jaar was het thema: India. Leerlingen waren heel enthousiast en zijn deze maand op verschillende wijze in aanraking gebracht met de cultuur van India door muziek, dans, eten, kleding en feesten. Voor dans, muziek, film maken en werken met karton zijn externe kunstenaars ingehuurd.

  

We werken met de hele school naar een productie toe waarin de leerlingen kunnen laten zien wat ze kunnen en gemaakt hebben. Het team en de leerlingen werken intensief samen en de leerlingen kunnen heel trots zijn op de prestaties die ze leveren. Dat laten we ieder jaar in een voorstelling zien. Het ene jaar is het een kleine voorstelling, het andere jaar pakken we het groter aan. Dan kunnen ook ouders en andere belangstellenden komen kijken naar ingestudeerde dansjes, muziekstukken, zelfgemaakte filmpjes en allerlei werkstukken die gemaakt zijn.

  

Dit jaar was het een grote voorstelling met als thema: India, here I am. Gezien de vele acts was de opvoering in 2 delen. In de Aula werd veel gedaan met muziek en in de gymzaal met dans. Tussen de acts door werden werkstukken geshowd. Het publiek werd bij binnenkomst gesplitst en na de eerste opvoering wisselden de toeschouwers van ruimte en werd de voorstelling nogmaals gedaan. Woensdagochtend, donderdagmiddag en avond waren de optredens. Op deze manier konden ruim 400 bezoekers alles zien!!

Na de voorstelling kon het publiek in een grote tent nog genieten van de gemaakte animatiefilmpjes en van allerlei Indiase gerechten en drankjes.