De school vindt het belangrijk dat leerlingen hun blikveld verbreden. Daarom gaan we graag de school uit en de wereld in. We ontvangen ook graag gastdocenten, kunstenaars en gastsprekers in de school. 

Met de hele school naar het Concertgebouw

Klik hierboven om te zien hoe we met alle leerlingen naar een prachtige voorstelling gegaan zijn in de prachtige zaal van het concertgebouw. Samen met bussen erheen gebracht, achteraf verwend met een drankje en wat lekkers in de foyer.

Voorstelling "Dag Donker"

op maandag 14 oktober gaan we met ALLE leerlingen en docenten naar de voorstelling 'DAG DONKER' van dansgezelschap Plan D in podium Mozaiek. Om 10.15 uur komen 4 cultuurbussen ons ophalen bij school. Zij brengen ons naar podium Mozaïek. De voorstelling start om 11.00 uur en duurt een klein uur. Om 12.15 uur worden we door de cultuurbussen daar weer opgehaald en teruggebracht naar school. We verwachten uiterlijk om 13.00 uur weer terug te zijn. 

*Thematiek: licht/donker, zwart/wit (denken), mooi/lelijk, dag/nacht, lichte/donkere emoties en gevoelens, stilstaan/bewegen. D

De voorstelling is de kick off voor het kunst en techniek project wat dit schooljaar gaat draaien als aanloop naar de cultuurmaand (maart 2020) toe.

THEATER DE KRAKELING

Bezoek aan Jeugdtheater de Krakeling met onderbouw 2 en 3.

 We zijn naar een voorstelling geweest in Jeugdtheater de Krakeling. De voorstelling heette ‘Hoe licht kan een wolk zijn’ en de groep ‘Het Houten Huis.’ Het was een prachtige muzikale voorstelling over een das (dier), die van rust hield. Tot zijn grote schrik kwamen er vogels in zijn hoed wonen. Het werd een kabaal en de hoed werd steeds hoger. Dat vond das niet fijn. Er kwamen steeds weer nieuwe gedachten zijn hoofd binnen. In de winter vertrokken de vogels. Maar in het voorjaar was de hoed een boom geworden en keerden de vogels weer terug. In de winter voelde de das zich zwaar, maar in het voorjaar zo licht als een wolk. De voorstelling werd gespeeld door 3 spelers.

Een van hen was een muzikant. Hij bespeelde wel 5 instrumenten, waaronder trompet, contrabas en elektrische gitaar. De muziek was betoverend. Daar hadden de leerlingen het veel over.  De das werd vormgegeven in verschillende gedaantes. Heel klein, als marionet. Maar ook groot, de muzikant met een dierenhoofd. De hoed zag je steeds groter worden. De grote hoed werd bewogen door twee spelers. De leerlingen lieten zich helemaal meevoeren in het fantasiespel. Het was een geslaagde excursie van het vak drama.

scheepvaartmuseum 


 


MB 5 heeft een rondleiding in dit museum gekregen. Leerlingen hebben hierover het volgende geschreven:

We zijn naar naar het Scheepvaartmuseum geweest. We gingen met metro 51 en stapten uit bij Waterlooplein en toen gingen we weer lopend verder. Toen kwamen we bij het museum en gingen eerst eten. Daarna kregen we een rondleiding van Marit op het VOC-schip genaamd De Amsterdam. We kregen koptelefoons en een soort apparaat dat op een walkie talkie leek en toen hoorden we Marit via de koptelefoon praten over de VOC. We konden aan touwen trekken om kisten omhoog te krijgen. Zo konden we voelen hoe zwaar het gewicht was. Er was ook een ruimte waar alleen rijke mensen mochten komen. Marit heeft ook veel verteld over belangrijke spullen die ze haalden uit Indonesië, China en Zuid Afrika.