Het recept voor de sterrenkoekjes:
ingrediënten:
100 gram witte basterdsuiker
150 gram roomboter
200 gram bloem
2 gram zout
Bereidingswijze:
1. Meng de suiker en de boter.
2. Voeg de bloem toe en kneed het tot een deeg.
3. Rol het deeg uit met een deegroller tot 2 cm dikte.
4. Steek het deeg uit met een sterren stekertje.
5. Leg de koekjes op een bakplaat.
6. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 8 minuten.
7. Laat de koekjes afkoelen.
8. Smeer glazuur op de koekjes.
9. Versier de koekjes met spikkels.
10. Eet smakelijk
Met de leerlingen van MB3 & MB4.
Pasta kan je natuurlijk in de supermarkt kopen, maar wij hebben vandaag verse pasta gemaakt. Daar hoort natuurlijk een lekkere saus bij. Wij hebben een vegetarische tomatensaus gemaakt met courgette, paprika, ui en bleekselderij. Uiteraard hebben de leerlingen heb opgegeten en ze vonden het heerlijk.
Recept voor pastadeeg
Ingrediënten:
200 gram pastabloem
2 eieren
olijfolie
zout
Bereidingswijze:
1. Meng alle ingrediënten samen en kneed er een deeg van met de hand.
2. Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt.
3. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.
4. Rol het deeg uit met de pastamachine tot stand 7.
5. Kook de pasta gedurende 3 minuten gaar in een pan kokend water met zout.
Pastasaus:
Ingrediënten:
halve courgette
halve paprika
halve ui
3 stengels bleekselderij
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
3 dl groentebouillon
tijm
Bereidingswijze:
1. Snijd de groente in kleine blokjes (brunoise).
2. Bak de groente in een koekenpan met een scheutje olie.
3. Als de groenten gaar zijn (zacht) voeg je de tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten mee.
4. Voeg de groentebouillon toe en breng het aan de kook.
5. Maak de saus op smaak met tijm, zout en peper.