TEXTIEL

Textiele werkvormen, het woord zegt het al, bestaat uit verschillende vormen van omgaan met stof (textiel). De leerlingen krijgen basis textiel, vilten, zijde schilderen en machine naaien. We volgen de stappen van een leerlijn om onze doelen te bereiken.

We maken een opbergzak, waarin ze hun eigen textielspullen het hele jaar kunnen bewaren. Ieder blok maken ze kennis met een nieuwe techniek. 

Vilten is van zachte schapenwol vilt maken. Dit doen we d.m.v. water, zeep en beweging. Een werkstuk van vilt kan plat zijn of driedimensionaal.

Bij zijdeschilderen leren de leerlingen hoe zijde gemaakt wordt, de stappen van rups tot zijde en het beschilderen en bewerken van zijde stof. Ze maken bijzondere schilderijen met hun eigen ontwerp en kleuren.

De module machinenaaien leert hen zelfstandig of onder begeleiding werken met een machine en van alles maken: van tas tot kussen.

 

VAN SPIJKERBROEK TOT NIEUW PRODUCT

We zijn begonnen om spijkerbroeken te verzamelen. Vervolgens  hebben we hier tassen, kussens, opbergzakken voor aan de muur,  kleine tasjes en een keukenschort van gemaakt. Een filmpje met wat informatie erover.