Schoolfruit


De school vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan gezonde voeding en beweging. Daarom doet de school, net als vorig jaar weer mee met het EU-schoolfruit- en groenteprogramma. Dit is een subsidie waarbij de school 20 weken lang 3 stuks groente/fruit ontvangt per leerling per week. Het doel van EU-schoolfruit is om samen gezond fruit te eten. Het initiatief wordt ondersteund door Stichting Voedingscentrum Nederland.

Het schoolfruit wordt gratis verstrekt. Er zijn dus voor de school of de ouder(s)/verzorger(s) géén kosten verbonden aan deze groente- en fruitverstrekkingen.

De leerlingen krijgen op drie dagen in de week gedurende 20 weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens de ochtendpauze om gezamenlijk in de klas op te eten. U kunt daarnaast gewoon fruit meegeven aan uw kind, zoals u dat gewend bent.

Wij zien in het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma een waardevolle extra investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later. Het gezamenlijk in de klas eten van groenten en fruit is een effectieve, en voor de leerlingen vooral een gezellige én leuke manier om ze daarbij te helpen. Wij hopen dat u dat óók vindt.